Apteekin palvelut

Apteekkimme ammattitaitoinen henkilökunta auttaa sinua kaikissa apteekkipalveluihin ja omaan terveyteen liittyvissä asioissa. Saat yksilöllistä lääkeneuvontaa, mikä edistää hyvää hoitotasapainoa ja lääketurvallisuutta. Käytössämme on useita yhteisvaikutustietokantoja. Henkilökuntaamme kuuluu myös sairaanhoitaja ja kosmetologi. Lehtikankaan apteekki on tunnettu erinomaista palvelusta – vuodesta toiseen.

Apteekin ajanvarauspalvelut

Lääkehoidon arviointi 99 €

Lääkehoidon arviointipalvelun hyötyjä: Lääkehoito onnistuu paremmin, Lääkehoito on tehokkaampaa…

Lääkehoidon arviointipalvelun hyötyjä

 • Lääkehoito onnistuu paremmin
 • Lääkehoito on tehokkaampaa
 • Lääkehoito on turvallisempaa
 • Lääkehoidon kustannuksista voidaan mahdollisesti säästää

Kenelle?

Asiakkaalle, joka haluaa täydentää ja tarkentaa tietouttaan omasta tai omaisen lääkityksestä, lääkityksiin liittyvistä mahdollisista haitoista tai yhteensopimattomuuksista sekä lääkityksiin liittyvistä Käypä hoito-suosituksista.

Palvelun kuvaus

Arvioinnin alussa tehdään puolen tunnin haastattelu (alkukartoitus). Alkukartoituksen yhteydessä olisi hyvä olla mukana mahdolliset labra-arvot (esim. munuaisten toiminta, elektrolyyttiarvot).

Kirjallinen raportti käydään erikseen asiakkaan kanssa läpi palvelun lopussa.

Lääkehoidon arvioinnissa hyödynnetään monia eri tietokantoja:

 • Kanta/reseptikeskus
 • Salko/Iäkkäiden lääketietokanta (iltk)
 • Terveysportin lääkeinteraktiot ja lääkehaitat -tietokanta
 • Terveysportin renbase
 • Käypä hoito -suositukset

Arvioinninssa otetaan huomioon muun muassa munuaisten toiminta (gfr-arvo) sekä mahdolliset käytössä olevat luontaistuoteet ja vitamiinit. Lääkehoidon arvioinnin tekee aina erityiskoulutuksen käynyt farmaseutti. Saat tulokset mukaan kirjallisesti. Materiaalia voit hyödyntää esimerkiksi asioidessasi lääkärin kanssa.

apteekin-palvelut

Asiointi apteekissa

Kanta-asiakkuus eli Avainasiakkuus

Kanta-asiakkaana eli Avainasiakkaana olet oikeutettu erikoistarjouksiin. Kaikki reseptivapaat ostokset ja palvelut kerryttävät myös Avainbonusta ja parhaimmillaan alennuksesi voi olla yli 5%. Myös lääkkeiden tilaaminen esimerkiksi puhelinsoiton perusteella onnistuu. Kanta-asiakkuus ei maksa mitään etkä sitoudu mihinkään. Liittymisetuna pieni yllätyslahja. Liittyä voit sähköisesti tai täyttämällä oheisen liittymislomakkeen. Lue lisää.

Sähköisten reseptien toimittaminen (eResepti)

Otathan mukaan Kela-korttisi sekä mahdollisesti lääkäriltä saamasi potilasohjeen. Mikäli henkilö asioi puolestasi (esimerkiksi lähisukulainen), tarvitsee hän mukaansa allekirjoittamasi suostumuksen esimerkiksi reseptin uusimispyyntöä tai yhteisvaikutusten tarkistamista varten. Tällaisen suostumuksen voi antaa sähköisesti suomi.fi -verkkopalvelussa. Sähköinen resepti voidaan kuitenkin toimittaa ilman edellämainittua kirjallista suostumusta. Suostumuslomakkeita saa apteekistamme.

Sähköisten reseptien uusiminen (eResepti)

Sähköisen reseptin uusimispyyntö voidaan tehdä apteekissamme. Uusimiseen on varattava aikaa 8 vuorokautta. Voit seurata milloin reseptisi on uusittu Kansallisen Terveysarkiston (KanTa) -verkkosivuilla. Reseptin uusinnasta tulee myös halutessasi tekstiviesti. Mikäli et asioi itse apteekissa, annathan puolestasi asioijalle allekirjoitetun suostumuslomakkeen mukaan (lomakkeita saa apteekista). Suostumuksen voi antaa sähköisesti suomi.fi -verkkopalvelussa.  Sähköisen reseptin uusimispyynnön lähettäminen apteekin kautta on maksullinen palvelu (2 €/resepti).

Tiliasiakkuus

Voit halutessasi maksaa ostoksesi paperilaskulla tai e-laskuna. Myös suoramaksu eli suoraveloitus on mahdollista. Tiliasiakkuus sopii erityisesti heille, joiden lääkkeet pääasiassa noutaa joku muu kuten kotisairaanhoito tai  sukulainen tai asiakas kuuluu annosjakeluun. Palvelu on maksullinen (4 €/kk), mikäli kyseisenä kuukautena on ollut tiliostoksia. Tutustu eri maksutapoihin. Sähköisen reseptin käsittelyyn liittyvät suostumuslomakkeet ovat saatavilla apteekista. Tiliasiakkuus on mahdollista vain kanta-asiakkaille. Maksuhäiriömerkintä estää tilin perustamisen.

Tulosteet

Laskelma Kelaa varten on maksuton.

Laskelma vakuutuslaitosta varten toimituskerran yhteydessä on maksuton. Jälkikäteen tulostettuna 2 €/kerta.

Reseptijäljennös ulkomaanmatkaa varten toimituskerran yhteydessä on maksuton. Jälkikäteen tulostettuna 2 €/kerta. Huom: katso myös Schengen-todistus.

Terveyspalvelut

Liikkujan apteekki

Liikkujan apteekki -konseptin tavoitteena on tuoda terveysliikunta apteekin arkeen ja osaksi asiakaspalvelutilanteita. Keskustelemme ja ohjaamme mielellämme asiakkaitamme kohti terveellisempiä elämäntapoja. Riittävä ja monipuolinen liikunta on tärkeää hoidettaessa elintapasairauksia. Asiakastilassamme on maksutta jaossa Kunnossa Kaiken Ikää (KKI) -materiaalia, josta jokainen voi saada itselleen uutta kipinää liikuntaan.

Mittaukset

Apteekissamme on myynnissä mittauslaitteita kuten verenpainemittareita ja sokerimittareita sekä erilaisia kotitestereitä esimerkiksi keliakian osoittamiseen. Teemapäivinä järjestämme mm. Pef-mittauksia – seuraa ilmoitteluamme esimerkiksi paikallislehdissä. Huomioithan myös sairaanhoitajapalvelumme.

Yhteisvaikutukset

Tarkistamme automaattisesti meiltä ostettujen lääkkeiden yhteisvaikutukset. Mikäli asiamies asioi puolestasi apteekissa, tarvitsee hän allekirjoittamasi suostumuksen sähköisten reseptien yhteisvaikutusten tarkistamiseksi.  Tällaisen suostumuksen voi myös antaa sähköisesti suomi.fi -verkkopalvelussa. Itsehoitovalmisteita ostaessasi muistathan kertoa opastavalle farmaseutille käyttämistäsi muista lääkkeistä. Palvelu on maksuton.

Annosjakelu

Koneellinen annosjakelu

Koneellisessa annosjakelussa potilaan lääkkeet toimitetaan annoskohtaisiin pusseihin pakattuina 2 viikon erissä. Lääkitysmuutoksia tehtäessä lääkehävikin määrä pienenee ja lääketurvallisuus lisääntyy, koska kotiin ei kerry turhia lääkkeitä. Lisäksi asiakkaan on helppo seurata, milloin seuraava lääkeannos tulee ottaa. Omaishoitajan sekä palvelutalojen ja kotisairaanhoidon henkilökunnan aikaa vapautuu muihin tehtäviin. Palvelu on maksullinen (11 €/vko).

Kysy lisää henkilökunnaltamme!

Noutolokerikko

Apteekin noutolokerikko on yksinkertainen ja varmatoiminen noutopiste

Voit tilata kaikki apteekkituotteet paitsi kylmäsäilytystuotteet kuten insuliinit sekä pääasiassa keskushermostoon vaikuttavat (PKV) lääkkeet noutolokerikkoon. Tilauksen voi tehdä ja maksaa Treet-älypuhelinsovelluksella tai tavallisella tietokoneella. Samalla voit tilata kuukauden Avaintarjoustuotteita ja muita tarpeellisia apteekkituotteita.

Tilatut tuotteet laitetaan apteekin eteisessä olevaan lukittuun lokerikkoon. Kun tilauksesi on valmis, saat tekstiviestin, jossa on sähkölukon ovikoodi, lokerikkosi numero sekä lokerikon lukon avauskoodi. Noutolokerikko palvelee ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Noutolokerikon käyttö on maksutonta. Haethan tuotteet viikon kuluessa. Kylmäsäilytystuotteet ja  keskushermostoon vaikuttavat tuotteet tulee aina hakea apteekin tiloista aukioloaikojen puitteissa.

Huom.: noutolokerikko on poissa käytöstä 1.6.-31.8.2024.

Katso lyhyt tekstitetty opasvideo:

Noutolokerikkotilaukset tulee maksaa etukäteen Treet-sovelluksen kautta.

Kotiinkuljetuspalvelu

Lehtikankaan apteekista saat ostoksesi kotiinkuljetettuna

Voit tilata apteekkituotteita kotiinkuljetettuna: myös kylmäsäilytystuotteet kuten insuliinit. Tilauksen voi tehdä ja maksaa Treet-älypuhelinsovelluksella tai tavallisella tietokoneella. Samalla voit tilata esimerkiksi kuukauden Avaintarjoustuotteita ja muita tarpeellisia apteekkituotteita.  Kotiinkuljetus on tarkoitettu Kajaanin kaupunkialueelle enintään noin 10 kilometrin päähän apteekista. Kuljetuksen hoitaa apteekin oma henkilökunta.

Hinnasto

 • toimitus seuraavana maanantaina tai keskiviikkona: 9,90 €
 • pikatoimitus tilauspäivänä: 19,90 €

Lainsäädännöstä johtuen pääasiassa keskushermostoon vaikuttavia (PKV) lääkkeitä voi tilata vain pienimmän mahdollisen pakkauksen verkkoapteekin välityksellä ja huumausaineiksi lueteltuja valmisteita ei ollenkaan.

Kotiinkuljetustilaukset tulee maksaa etukäteen Treet-sovelluksen kautta ellet ole tiliasiakkaamme.

Kotiinkuljetusten saatavuutta ei voida taata – huolehdithan täydennystilaukset ajoissa.

Lue kotiinkuljetuspalvelun toimitusehdot

Kotiinkuljetus Kajaanin kaupunkialueelle enintään noin 10 kilometrin päähän apteekista. Varmista palvelun saatavuus alueellesi. Tilaaminen esimerkiksi työpaikalle on mahdollista. Samalle päivälle pyydetty tilaus toteutetaan mahdollisuuksien mukaan, jolloin tilausten jättö mielellään arkisin kello 9-15 palvelun saatavuuden varmistamiseksi. Maanantain ja keskiviikon toimitus yleensä noin kello 13-14. Viikonloppuisin ja juhlapyhinä rajoitetummat toimitusmahdollisuudet, joten sovithan toimitusajan hyvissä ajoin etukäteen. Apteekilla ei ole velvollisuutta taata palvelun saatavuutta joka päiväksi tai apteekin aukiolon ajaksi. Tilauksella ei ole minimitilausrajaa. Apteekki noudattaa toimitusmäärissä Kelan SV-ohjeistusta sekä apteekkialan eettisiä ohjeita.

Tilaukset luovutetaan aina asiakkaalle henkilökohtaisesti ja vastaanottajan henkilöllisyys varmistetaan. Ensimmäisen tilauksen ja toimituksen yhteydessä varmistetaan toimitus- ja laskutustiedot ja muut oleelliset tiedot palvelun kannalta. Apteekki pyrkii pitämään lääke- ja tuotevaraston sellaisena, että tilaus samalle päivälle on mahdollista. Mikäli tuote joudutaan tilamaan ensiksi tukkuliikkeestä, toimitukseen tulee varata 1-3 päivän viive. Mikäli tilausta ei vastaanoteta sovittuna aikana, asiakkaan tulee noutaa tilaus apteekista. Varaamme oikeuden olla toimittamatta tilausta alle 18-vuotiaille.

Varmistathan tilauksen oikeellisuuden viimeistään tuotteita vastaanottaessasi, sillä lainsäädännöstä johtuen apteekki ei voi hyvittää virheellistä tilausta jälkikäteen. Apteekilla on oikeus kieltäytyä kuljetuksesta sekä toimittamasta tilausta tilaus-, toimitus- tai maksuvaikeuksien vuoksi. Tarkoituksenmukaisen lääkehoito on myös toimitusedellytys. Maksaminen tapahtuu etukäteen Treet-sovelluksen kautta tai kuukausittaisen laskun mukana. Kuukausilaskulle lisätään kulloinkin voimassa oleva laskutuslisä. Reseptilääkkeiden hinta on lääketaksan mukainen hinta toimitushetkellä. Itsehoitolääkkeiden hinta on toimitushetken mukainen hinta. Apteekki pidättää itsellään oikeuden hinnanmuutoksiin.

Ylivoimaisen esteen osalta apteekin korvausvelvollisuus rajoittuu kuljetusmaksun perimättä jättämiseen. Apteekki ilmoittaa asianomistajalle ja poliisille, mikäli epäilee kotiinkuljetuspalvelua käytettävän epäasiallisesti toisen identiteetillä (ns. identiteettivarkaus). Apteekki ei vastaa suoraan tai epäsuoraan asiakkaalle koituvista kustannuksista liittyen kotiinkuljetuspalvelun käyttöön tai viivästyksiin toimituksiin liittyen. Kriittisissä, mahdollisesti henkeä uhkaavissa tilanteissa asiakkaan tulee hoitaa ja varmistaa lääkityksen saatavuus ja lääkityksen jatkuvuus käymällä apteekissa paikan päällä. Henkilökuntamme avustaa tarvittaessa.

*tiliasiakkaana saat apteekilta kuukausittain laskun ostoksistasi suoraan kotiisi tai verkkopankkiisi. Laskulla on 14 päivää maksuaikaa. Tilinhoitomaksu 4 €/kk, mikäli kyseisenä kuukautena on ollut tiliostoksia. Yksittäisen laskun laskutuslisä 4 €/lasku.  Maksuhäiriömerkintä estää tilin perustamisen ja laskulle myymisen.

kotiinkuljetus2022

Lääkejäte

Tuo vanhat ja tarpeettomat lääkkeesi apteekkiin hävitettäväksi

Tyhjennä tabletit ja kapselit läpinäkyvään muovipussiin ja sulje pussi. Voiteet ja nestemäiset lääkkeet voit tuoda alkuperäispakkauksissaan. Poista henkilötiedot ja annosohjeet sekä pakkausselosteet ja muut pakkausmateriaalit. Pakkaa neulat esimerkiksi läpinäkyvään lasipulloon pistovaaran minimoimiseksi. Pidä erillään jodia sisältävät valmisteet sekä elohopeakuumemittarit. Palvelu on maksuton.

Schengen-todistus

Schengen-todistus

Schengen-todistusta tarvitaan, mikäli matkustetaan Schengen-alueella ja mukana on esimerkiksi keskushermostoon vaikuttavia niin sanottuja PKV-lääkkeitä tai huumausaineiksi luoteltuja valmisteita (ajantasainen lista FIMEAn sivuilla). Todistuksella saa myös mielenrauhaa liikkuessa ei-Schengenalueella, kuten Venäjällä tai Aasiassa. Todistusta hakiessaan henkilöllä on oltava mukanaan alkuperäinen lääkepakkaus, lääkettä koskeva lääkemääräys ja matkustusasiakirja, tavallisesti passi tai henkilökortti. Schengen-todistus on voimassa 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä. Hoidathan siis asian hyvissä ajoin etukäteen, ei matkaa edeltävänä iltana! Palvelu on maksullinen (8 €).

Yhteistyökumppaneille

Farmasian harjoittelijat

Koulutamme farmasian opiskelijoita tarjoamalla heille mahdollisuuden suorittaa apteekissamme opintoihin kuuluvan apteekkiharjoittelun. Kysy lisää apteekkariltamme ja proviisoriltamme! Vuoden 2025 apteekkiharjoittelun oppilaspaikka on jo täytetty (tilanne 13.5.2024), mutta voit tiedustella mahdollisuuksia  päästä ykkösharjoitteluun ottamalla yhteyttä apteekkimme.

Koulutus

Järjestämme tarvittaessa luentoja halutuista aiheista esimerkiksi järjestöille tai kouluille. Sovithan aikatauluista ja yksityiskohdista hyvissä ajoin etukäteen.

Laiva-apteekin tarkastus

Laiva-apteekin tarkastuksen suorittaa aina proviisori. Noudatamme ajantasaista lakia (8.5.2015/584) sekä asetusta (589/2015) laiva-apteekista (uudistunut 15.11.2021). A-C -luokan alukset tulee tarkistaa vuosittain ja D-luokan alukset kolmen vuoden välein. Hoidamme täydennykset mahdollisimman hyvillä kestoajoilla ja viemme vanhentuneet pois. Tarkastuksesta tulee sopia hyvissä ajoin etukäteen. D-luokan aluksen tarkastaminen alk. 100 € (alv0%) + kilometrikorvaus + tuotteet.

Yhteistyö

Teemme mielellämme yhteistyötä etenkin muiden terveydenhuollon toimijoiden – kuten kotisairaanhoidon, yksityisten lääkäriasemien, eläinlääkäriasemien, muiden apteekkien, päihdeyksikön/a-klinikan, potilasjärjestöjen ja oppilaitosten kanssa. Kysy erilaisista yhteistyömahdollisuuksista apteekkarilta tai proviisorilta.

Yritykset ja seurat

Kauttamme voit tilata täydennyksiä esimerkiksi lääkekaappiin vaivattomasti ja joustavasti. Suuremmista tilauksista saat halutessasi laskun mukaan.

Verkkoapteekki

VERKKOAPTEEKKI

Lehtikankaan apteekin verkkoapteekki on helppokäyttöinen ja turvallinen tapa hoitaa apteekkiasiointi – vaikka kotisohvalta käsin.

Verkkoapteekista voit ostaa itsehoitolääkkeet, suurimman osan reseptilääkkeistä sekä toki kaikkia muitakin apteekin tuotteita. Maksetun tilauksen voit noutaa Lehtikankaan apteekista tai tilata sen kotiin kuljetettuna Kajaanin kaupunkialueelle. Apteekin tiloissa sijaitsevan noutolokerikon käyttö on mahdollista. Huomioithan, että verkkoapteekkitilauksia käsitellään ruuhkahetkien ulkopuolella, joten käsittelyssä saattaa ilmetä viiveitä tai jopa siirtyä seuraavaan päivään.

Lehtikankaan apteekin verkkoapteekkitilauksen voi tehdä ja maksaa Treet-älypuhelinsovelluksella tai tavallisella tietokoneella.