TERVEYSPALVELUT

TERVEYSPALVELUT

Inhalaatiohoidon tarkistus Inhalaatiohoidon tarkistus – Oikeaoppinen inhalaatiolääkkeen käyttö parantaa lääkkeen kulkeutumista keuhkoihin. Palvelun avulla turhat lääkekustannukset pienenevät, sillä mm. avaavien lääkkeiden käyttötarve sekä suuongelmat vähenevät ja saat ostamastasi lääkkeestä parhaan mahdollisen hyödyn irti. Palvelu soveltuu etenkin pidempään inhalaatiolääkkeitä käyttäneille – milloin viimeksi päivitit tekniikkasi ajantasalle? Palvelu on maksullinen (18,90 €) ja vaatii ajanvarauksen. Omat inhalaatiolääkkeet mukaan!

Liikkujan apteekkiLiikkujan apteekki – Liikkujan apteekki -konseptin tavoitteena on tuoda terveysliikunta apteekin arkeen ja osaksi asiakaspalvelutilanteita. Keskustelemme ja ohjaamme mielellämme asiakkaitamme kohti terveellisempiä elämäntapoja. Riittävä ja monipuolinen liikunta on tärkeää hoidettaessa elintapasairauksia. Asiakastilassamme on maksutta jaossa Kunnossa Kaiken Ikää (KKI) -materiaalia, josta jokainen voi saada itselleen uutta kipinää liikuntaan. Teemme myös yhteistyötä Kainuun Liikunta Ry:n kanssa.

Lääkityksen tarkituspalvelu Lääkityksen tarkistuspalvelu on apteekin tarjoama lisäpalvelu, joka edistää lääkehoidon onnistumista ja lääkitysturvallisuutta. Palvelu soveltuu etenkin iäkkäille ja useita lääkkeitä käyttäville. Palvelussa selvitetään asiakkaan kokonaislääkitys ja tarkistetaan epätarkoituksenmukaiset päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet. Lisäksi varmistetaan lääkkeiden oikeat ottoajankohdat suhteessa ruokailuun, vuorokaudenaikaan ja muihin lääkkeisiin sekä tehdään huomioita lääkkeiden soveltuvuudesta iäkkäille. Palveluun kuuluu noin puoli tuntia kestävä tapaaminen, jossa käsitellään asiakkaan tarpeiden mukaan esimerkiksi lääkehoidon oikeaa toteutusta. Asiakkaalla on mahdollisuus kysyä ja keskustella lääkkeistä ja niihin liittyvistä ongelmista tai huolista rauhallisessa ympäristössä. Tarkistuksesta annetaan kirjallinen yhteenveto, jonka avulla saatu neuvonta on helppo muistaa. Yhteenvedon voi tarvittaessa myös näyttää lääkärille. Palvelu on maksullinen (50 €) ja vaatii ajanvarauksen.

Lääkkeenoton muistuttajaLääkkeenoton muistuttaja – Laite huomauttaa valon ja äänen avulla, jos lääkkeenotto on unohtumassa. Hälytys kuitataan nappia painamalla. Erittäin yksinkertainen mutta toimiva laite, joka kulkee mukana vaikka työpaikalle tai kouluun. Sopii myös etenkin iäkkäille ja annosjakeluasiakkaille. Hälytysajat voidaan asentaa tietokoneella itse tai ne asennetaan apteekin palveluna. Laite (38 €) ja ohjelmointipalvelu ovat maksullisia (15 € ensiasennus, sitten 10 €/kerta).

MittauksetMittaukset Apteekissamme on myynnissä mittauslaitteita kuten verenpainemittareita ja sokerimittareita, sekä erilaisia kotitestereitä esimerkiksi keliakian osoittamiseen. Teemapäivinä järjestämme mm. PEF-mittauksia – seuraa ilmoitteluamme esimerkiksi paikallislehdissä. Huomioithan myös sairaanhoitajapalvelumme.

TerveyskontrolliTerveyskontrolli – Terveyskontrollissa käyt farmaseuttimme kanssa läpi useita terveyteesi liittyviä osa-alueita, minkä lisäksi kehosi nykytilaa arvioidaan mm. kehonkoostumusmittarin avulla. Farmaseuttimme arvioi tuloksia ja saat tietää sairastumisriskisi mm. diabetekseen tai sydäninfarktiin. Lisäksi sinulle annetaan konkreettisia neuvoja elintapamuutoksiin sekä niistä saataviin hyötyihin. Tulokset saat mukaasi paperilla. Palvelu kestää yli 30 minuuttia. Palvelu on maksullinen (40 €) ja vaatii ajanvarauksen.

TerveyskontrolliYhteisvaikutukset – Tarkistamme automaattisesti meiltä ostettujen lääkkeiden yhteisvaikutukset. Mikäli asiamies asioi puolestasi apteekissa, tarvitsee hän allekirjoittamasi suostumuksen sähköisten reseptien yhteisvaikutusten tarkistamiseksi. Itsehoitovalmisteita ostaessasi muistathan kertoa opastavalle farmaseutille käyttämistäsi muista lääkkeistä. Palvelu on maksuton.